PEREFOTOGRAAFIA

Jäädvustage siiraid perekondlikke hetki PowerShot PXiga

Kasutage Canon PowerShot PXi, jäädvustamaks kauneid igapäevaseid hetki perekonnast, sõpradest või lemmikloomadest.
Naine ja kolm last seisavad köögis segamiskausi ümber ja plaanivad midagi küpsetada. PowerShot PX asub raamatutel ja näoga nende poole.

Igapäevaelu rõõmsate hetkede jäädvustamine Canon PowerShot PX-iga on imelihtne. Automaatseks nägude tuvastamiseks piisavalt nutikas ja häälkäskluste abil juhitav PowerShot PX on ideaalne perefotograafi asendaja – iga hetk valmis pildistama ning alati kodu südames olemas.

Digitaalse sisu looja ja fotograaf Eimear Varian Barry, kelle pildid elust ja perekonnast on toonud talle Instagramis ligikaudu 97 000 jälgijat, on üksikvanem ja peitub harilikult kaamera taha.

Kuid Canon PowerShot PXi abil ei pea Eimear enam kaadrist välja jääma. Selle automaatse tuvastamis- ja võtterežiimiga nutika kaameraga on Eimearil justkui isiklik digitaalne perefotograaf, mis jäädvustab kõik pealtnäha tähtsusetud hetked, mis sageli osutuvad kõige erilisemateks.

Jäädvustage hõlpsasti igapäevaseid hetki

Perekond istub väljas piknikutekil, sööb puuvilju. Canon PowerShot PX on piknikukorvil suunaga nende poole.

Canon PowerShot PX kasutab stseenituvastustehnoloogiat, mis on piisavalt nutikas, et tuvastada inimeste näod ja otsustada, milline kompositsioon kõige paremini sobib, panoraamides, kallutades ning suumides automaatselt ideaalse mälestuse loomiseks, ilma et peaksite ise selleks midagi tegema. PowerShot PXi kasutamislihtsus teeb sellest isegi kõige toimekamates majapidamistes suurepärase peresõbra. „Minu arvates on selle rakendus ja häältuvastus geniaalsed,“ arvab Eimear, kelle käed on üksikvanemana sageli tööd täis.

„Minu arvates on lihtsalt suurepärane, et Canon PowerShot PX jäädvustab hetki, mis meie arvates ei oleks ehk pildistamist väärt,“ ütleb Eimear. „Näiteks need pildid, kus lapsed joonistavad köögisaare taga, kui mina täidan nõudepesumasinat. Tean, et vaatan neile 20 aasta pärast tagasi ja mõtlen: „Olid need vast ajad!“ Nende piltide loomulikkus on võrratu.“

Selle kaameraga pildistamise lihtsus tuleneb mitmete aastate jooksul arendatud nutikatest funktsioonidest ja stseenituvastustehnoloogiast. Sisse lülitamisel ja tasasele pinnale asetamisel kasutab PowerShot PX pildistatava automaatseks otsimiseks näotuvastust ning reguleerib kompositsiooni, et kõik kaadrisse mahutada. Kaamera teeb korraga mitu pilti ja rakendus soovitab seejärel parimaid. Sageli esinevate nägude tuvastamisega pakub see eelisõigust teile oluliste inimeste jäädvustamiseks.

Nii et samal ajal kui teete süüa, vestlete köögilaua ääres, naudite perekondlikku sünnipäevapidu või aitate lihtsalt lapsi koduste ülesannetega, aitab PowerShot PX jäädvustada helgeid mälestusi ja igapäevaelu ilu ilma, et peaksite ise selle üle pead vaevama.

Eimear hindab ja soovib jagada lihtsaid hetki, näiteks koeraga mängimist või diivanil lugemist. „Selliste hetkede jäädvustamine on tõesti tore, eriti, et see toimub märkamatult,“ ütleb ta.

Teie isiklik digifotograaf

Naine ja noor poiss vaatavad õhinal raamatutele asetatud Canon PowerShot PXi.

„Vaatan tihti oma isa fotoraamatuid, ta on kunstnik ja kõik fotoraamatud, mis mul kodus on, on fotoajakirjanduse raamatud. Lapsena nägin elu kujundite ja valgusena,“ räägib Eimear, kes naudib tihti isiklike perekondlike hetkede puhul võimalust kaamera tagant välja tulla.

Tüdruk põlvitab mänguasjadega mängides madalal laual, Canon PowerShot PX on tema ees. Ema jälgib fotot telefoni kaamerast ja foto on kaadri kohendamisel ekraanil näha.

„Fotograafina olen harjunud tööl olukordi dokumenteerima. Minu töö on jäädvustada hetki, kuid suur osa neist on lavastatud. Teine pool minust naudib päris hetkede jäädvustamist, et saaksime neile tagasi vaadata ja öelda: „See oli nii juhuslik.“

Kuigi Eimear on lapsest saati kaamerat käes hoidnud ja eelistab Instagramis kindlamat stiili säilitada, selgitab ta, et kodus on tore teha pilte igapäevaelust, mis ei ole osa fotosessioonist.

„PowerShot PX on sellisteks hetkedeks võrratu kaamera. Näiteks olen kogu nädalavahetuse lastega kodus. Ma olen üksikvanem. Mul ei ole kedagi, kes meist küpsetamise ajal või tagaaias lõbutsedes pilti teeks, harilikult olen ise kaamera taga.“

Suureks abiks on Canon PowerShot PXi käed-vaba kasutamine, mille teeb võimalikuks häälkäsklustega juhtimine ja panoraamimise ning kallutamisega 3x optilise suumiga objektiiviga kaamera võimekus ise pilte ja videoid komponeerida ning jäädvustada. Lisaks valib see parimad pildid ja videod välja ning seab need järjekorda, et saaksite segamatult väärtuslikke hetki nautida.

„Häältuvastus on suurepärane, sest kui oled näiteks elutoas ja mõtled: „Tahan seda hetke kogu elu mäletada,“ on see võimalik,“ ütleb Eimear. „Nende siiraste fotode vaatamine pakub mulle sama palju rõõmu kui rohkem stiliseeritud fotod.“

Kui soovite end aga fotograafina tunda, saab kaamerat lihtsasti kasutada ka nutitelefoni rakendusest, millega saate jäädvustada ja vaadata jäädvustatud videoid ja fotosid.

Koht kodu südames

Perekond istub ja seisab ümber köögisaare, segades kausis küpsetusaineid.

„Oleme pildistanud meie küpsetamist,“ ütleb Eimear. „Oleme kõik harjunud, et elust tehtud fotod peavad olema ideaalsed, kuid ma olen õnnelik, et Canon on sellise toote loonud, sest minu arvates on parimad fotod igapäevaelust jäädvustatud loomulikud hetked.“

Kaamera Canon PowerShot PXi kompaktne ja kohanev disain võimaldab sel sujuvalt teie kodusesse keskkonda sulanduda.

Eimeari kodus on köögisaar PowerShot PXi jaoks ideaalne koht, kuna pereelu keeb ümber selle ja seal leiab aset rohkem sündmusi. „Tahaksin, et see oleks köögis, kuna köök on avatud ja köögisaar on alumise korruse süda,“ räägib naine.

„Õhtuti köögisaare ümber askeldamine, kui valmistan õhtusööki ja lapsed joonistavad – need on hetked, mil teen igapäevaseid emade tegevusi. See pole glamuurne, kuid on mulle väga oluline. Pilt minust pestud pesuga ja neist koduseid ülesandeid lahendamas on visuaalne näide minu igapäevaelust emana. Ja need on hetked, mida soovin mäletada,“ ütleb ta.

Kõik teavad, et elu ei kajastu kaamera taga, vaid hoopis kaamera ees. Kuid kuidas oma ellu kuuluvaid peatükke valida? Eimeari sarnaste vanemate jaoks oleks PowerShot PX suurepärane vahend armastatud inimeste jäädvustamiseks praegu ja tulevikus.

„Ei ole võimalik mäletada iga hetke oma elust. Ausalt öeldes ei suuda ma enam meenutada, mis tunne oli olla rase. Tean, et see kõlab hullumeelselt,aga see on tõsi! Pilte vaadates on meil alati mõtteis: „Mäletad? Olin selle täiesti unustanud.“ Nii et minu arvates on imeline mõte need hetked jäädvustada ja teha seda loomulikult. See on tõesti suurepärane.“


Autor: Lorna Dockerill

Seotud tooted

Seotud artiklid