VIDEOBLOGIMINE

Canon EOS R50 aitab teil sisuloomise uuele tasemele viia

Moest ja toidust fitnessi ja elustiilini – neli tuntud mõjuisikut paljastavad, kuidas Canon EOS R50-ga jäädvustatud ja jagatud materjal on täiustanud nende sotsiaalmeedias pakutavat sisu.
Sotsiaalmeedia mõjuisik Fatou N’Diaye kannab kohevat pruuni mantlit, kükitab ja naeratab statiivile kinnitatud Canon EOS R50 kaamerasse.

Sisuloomises on suurem konkurents kui eales varem ning olenemata sellest, kas teete tempokaid toiduvloge või inspireerivad fitness-videoid, tuleb aeg, mil tasub kaaluda, kas võiksite täiustada oma videoid kaameraga, mis tagab parema jõudluse, funktsioonid ja pildikvaliteedi.

Siin tuleb appi Canon EOS R50. Sel Canoni EOS R süsteemi algtaseme peeglita kaameral on kõrglahutusega 24,2-megapiksline sensor, täiustatud automaatrežiimid ja intuitiivne liides, mistõttu on tegemist suurepärase valikuga tulevastele sisuloojatele ja sotsiaalmeedia mõjuisikutele.

EOS R50 lihtsustab sisu loomist mitmel viisil – sel on kompaktne ja kaasaskantav disain ning muudetava nurgaga puuteekraani terav kuva, mistõttu on see täiuslik valik enda filmimiseks ja otseülekanneteks.

Neli põnevat sisuloojat ÜK-st, Prantsusmaalt ja Saksamaalt kasutasid Canoni kaamerat EOS R50, et jäädvustada seda, mis neile kõige südamelähedasem. Nad jutustavad erinevaid lugusid, kuid kõik said selle võimsa APS-C kaamera abil sisu täiustada.

Edasi lugedes näete, kuidas EOS R50 muudab sisu jäädvustamise ja jagamise lihtsamaks, kiiremaks ja paremaks kui eales varem.

Fatou N'Diaye: moesessioon Pariisis

Sisulooja Fatou N’Diaye seisab hämaral tänaval ja hoiab Canon EOS R50 kaamerat näo ees ning vaatab pildiotsijasse.

Canon EOS R50 töötab suurepäraselt hämaras, sest iseteravustamine toimib kuni väärtuseni –4 EV, tagamaks, et öösel või hämaras ruumis loodud sisu oleks terav.

Canon EOS R50-ga jäädvustatud portreefoto sisuloojast Fatou N’Diaynest, kes kannab mantlit, värvilist salli ja kolmnurkseid päikeseprille.

Canon EOS R50 juhikud sobivad täiuslikult algajatele, sealhulgas kiirlüliti foto- ja videorežiimi vahel ning juhendatud menüüd puuteekraanil. Fatou on kasutatud edasijõudnute Canoni digipeegelkaameraid ja hübriidkaameraid, kuid teda köitis EOS R50 lihtsus. „Armusin sellesse esimeste piltidega,“ räägib ta. „Kõik on olemas. See on kaamera, mis paneb teid fotograafiasse armuma.“ Pildistatud Canoni kaameraga EOS R50 ja Canoni objektiiviga RF 50mm F1.8 STM: 1/200 s, f/2.8 ja ISO200.

Pariisis tegutsev ilublogija Fatou armus fotograafiasse noorelt, kui nägi, kuidas ta isa Canoni filmikaamerat kõikjal kaasas kandis. 2007. aastal alustas ta blogi Black Beauty Bag, et rääkida moest, eriti mustanahalistele naistele, ning nüüd jagab ta oma fotosid enam kui 150 000 jälgijaga kontol @blackbeautybag. „Minu jaoks käivad mood ja fotograafia käsikäes,“ ütleb ta.

Fatou reisis Pariisis ringi ja kasutas Canon EOS R50 kaamerat, et jäädvustada end rattaga sõitmas, ostlemas ja riietusi filmimas ning tänu kaamera digitaalsele videopildi stabiliseerimisele (IS) oli käest jäädvustatud materjal terav ja mitmekülgne 1,62 miljoni punktiga muudetava nurgaga ekraan tegi enese jäädvustamise lihtsaks. „Iseteravustamise kohandamiseks tuleb lihtsalt puuteekraanil subjektil koputada,“ räägib Fatou. Seejärel hakkab kaamera automaatselt teid või valitud objekti jälgima.

Fatou sõnul armus ta EOS R50 suurusesse. „Ma ei arvanud, et nii väikesel kaameral on suure digipeegelkaamera võimekus,“ jätkas ta. „EOS R50 võimaldab automaatsest loomingulisest kahveldamise režiimist erinevate pildistamisstiilide vahel valida.“

Just nagu nutitelefonid, on ka EOS R50 varustatud eelmäärangute ja filtritega ning loomingulise kahveldamise režiim rakendab automaatselt igale jäädvustatud pildile neli erinevat efekti, nii et saate valida oma lemmiku.

Kuigi fotograafia ei ole Fatoule võõras, avastas ta, et need tööriistad kiirendavad ta töövoogu. „Inimesele, kes ei tea fotograafiast eriti midagi, on EOS R50 õige valik,“ võtab ta kokku.

Elena Bulkowski: päev fitness-mõjuisiku elus

Canon EOS R50 kaameraga jäädvustatud pilt sisuloojast Elena Bulkowskist, kes jookseb üle põllu kaamera poole, seljas heleroosa topp ja mustad retuusid.

EOS R50-l on samasugune iseteravustamise süsteem nagu Canon EOS R10-l, mis võimaldas Elenal teravaid videoid jäädvustada. „Jooksutiirule või trenni minnes ei pea ma muretsema, et olen fookusest väljas, sest kaamera jälgib mind automaatselt,“ ütleb ta. Pildistatud Canoni kaameraga EOS R50 ja Canoni objektiiviga RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM: 77 mm, 1/500 s, f/7.1 ISO100.

Elustiili- ja fitness-mõjuisik Elena Bulkowski istub laua taga ja sööb hommikusöögihelbeid, Canon EOS R50 on tema ees käsistatiivil, puuteekraan üles keeratud.

EOS R50 kompaktne suurus sobis täiuslikult pidevalt liikvel olevatele sisuloojatele. „Ma ärkan üles, teen hommikusöögi, postitan retseptist video, seejärel viskan kaamera seljakotti ja lähen matkama,“ selgitab Elena. „See sobib täiuslikult mu töövoogu, sest saan selle kõikjale kaasa võtta.“

Fitnessile keskendunud Elena lõi 2014. aastal pärast Saksamaale Stuttgarti kolimist konto @trainhard_eatwell ja avastas, et läheduses ei ole ühtegi spordiklubi. Ta jagab internetis oma kirge liikumise vastu ning motiveerib jälgijaid tervislike retseptide ja treeningvideotega – selleks on vaja kaamerat, mis suudaks sammu pidada.

Canon EOS R50 sarivõtte kiirus 12 kaadrit/s ja 120p aegluubis video sobivad täiuslikult Elena tempoka sisu jäädvustamiseks. Kahepiksline CMOS-iseteravustamine II jälgis Elenat treeningute ajal ja hoidis teda teravas fookuses. „Mu jooksuvideod on nii sujuvad,“ ütleb ta. „Teen palju spordialast sisu ja see on suurepärane, et iseteravustamine jälgib sind treeningu ajal.“

Nutitelefoniga võrreldes leidis Elena, et EOS R50 kaamerat on intuitiivne kasutada. „Video- ja fotorežiimi vahel lülitamine on nii lihtne,“ jätkab ta.

EOS R50 on lisaks kuuele videorežiimile varustatud ka 14 stseenirežiimiga fotode jaoks, mis konfigureerivad automaatselt määranguid näiteks autoportreede ja spordi jäädvustamiseks.

Martyn Odell: toidurevolutsiooni retseptid

Toiduvaldkonna mõjuisik Martyn Odell kummardub Canon EOS R50-ga köögi tasapinna kohale ja reguleerib objektiivi toiduga taldriku filmimiseks.

Toiduvaldkonna mõjuisik Martyn on tänu Canon EOS R50 laiale ühilduvate RF- ja RF-S-objektiivide valikule saanud luua väga mitmekülgset sisu. „Vahetatavad objektiivid võimaldavad mängida erinevate fookuskaugustega,“ ütleb ta. „On uskumatu, et saan filmimisel kõige jäädvustamiseks kasutada lainurkobjektiivi ja seejärel toidufotograafia jaoks üle minna 50 mm objektiivile.“

Canon EOS R50 on kinnitatud vertikaalselt statiivile koos rõngasvalgusti ja mikrofoniga. Muudetava nurgaga puuteekraanilt on näha toiduvaldkonna mõjuisikut Martyn Odelli, kes hoiab käes punast sibulat.

EOS R50 uus video lähivõtterežiim oli täiuslik lahendus erinevate esemete kaamerale esitlemiseks. „Pärast koostisosa näitamist langeb fookus uuesti mu näole ja täpselt seda ongi vaja,“ ütleb Martyn.

@Lagomchef nime all postitades õpetab Martyn oma TikToki videotes, kuidas vähendada toidujäätmeid ja köögis lõbutseda. Fotograafiakraadi ja digipeegelkaamera kogemusega Martyn on spontaanseks sisu loomiseks kasutanud nutitelefoni, kuid teda vaimustas EOS R50 võime jäädvustada 4K 30p videot ja 120p Full HD.

„Nupuvajutusega tekkiv kvaliteet on minu jaoks väga oluline, sest mu loodav sisu on väga planeerimata,“ räägib Martyn. „Kuid tean, et võin kaamera kätte võtta, vajutada salvestusnuppu ja kohe kauneid 4K kaadreid jäädvustama hakata. Aegluubis filmimise võimalus andis samuti mu toiduteemalisele sisule uue mõõtme.“

Canon EOS R50 hõlpsasti kasutatavad pildistamisrežiimid olid talle abiks ka toidust lähivõtete tegemisel. „Üks suurepärane funktsioon on teravustamise kahveldamine, millest on abi makrofotograafia puhul, kuna see valib täpselt õige teravussügavuse.“

Tänu EOS R50 Bluetoothiga kaamera juhtimisele ja juhtmevabale ühenduvusele sai Martyn kohe sisu sotsiaalmeediasse postitada. „Fotod ja videod saab EOS R50-st lihtsasti telefoni saata, kasutades rakendust Canon Camera Connect, mis võimaldab sisu kohe pärast jäädvustamist veebi üles laadida,“ ütleb ta.

Zeena Shah: lihtne disainiinspiratsioon

Sisulooja Zeena Shah pildistab Canon EOS R50 kaameraga rikkalikult kaunistatud lauda.

„Olen veidi tehnikakaugem inimene, kuid EOS R50 kaamera kasutamine on väga lihtne ja intuitiivne,“ räägib Zeena. „Minu jaoks oli kõige uskumatum võimalus, et pildistatud fotod ilmuvad sekund hiljem mu telefoni. See säästab nii palju aega.“

Canoni kaameraga EOS R50 jäädvustatud portree moevaldkonna mõjuisikust Zeena Shahist, kes kannab roosat kombinesooni ja sinist mütsi. Ta toetub vastu valgeks värvitud seina ja naerab.

Zeena jaoks on stiil väga oluline, nii et võimalus mahutada EOS R50 käekotti ja see kodust stuudiosse kaasa võtta on tema jaoks suur eelis. „See on minuga igal pool kaasas ja see aitab mul tõesti paremat kvaliteeti pakkuda,“ ütleb ta. „Tunnen end tõelise fotograafina ja kvaliteetsete fotode jäädvustamine valmistab mulle rõõmu.“ Pildistatud Canoni kaameraga EOS R50 ja Canoni objektiiviga RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM: 18 mm, 1/500 s, f/9 ja ISO160.

Londonis elav Zeena (@heartzeena) on disainer, stilist, saatejuht ja autor, kes avastas pandeemia ajal taas igipõlise marmoreerimise kunsti. Esmalt jäädvustas ta oma loomingut nutitelefoniga, kuid siis tekkis tal soov piltide kvaliteeti täiustada.

Zeena kunstiline silm jäi EOS R50 täpsete ja teravate piltidega rahule, kuna neilt paistsid nii eredad värvid kui ka kaunid detailid. „Värv on nii ilus,“ ütleb ta. „See on nii elutruu ja on nii tore, et saan seda kõrglahutusega ja kaunist küllastust oma jälgijatega jagada.“

Loominguline kahveldamine redigeerib iga pilti mitmel eri moel, mis tähendas, et Zeena sai sisu otse sotsiaalmeediasse saata. „Valmis filtritega saate pildid kohe üles laadida,“ selgitab ta.

Kõige rohkem meeldis Zeenale EOS R50 aegluubifunktsiooni, millega ta jäädvustas oma marmoreeringuvideotes pöörlevate värvide lummavat efekti. „See oligi see, mis mu telefoniga loodavast sisust puudu oli,“ jätkab ta. „EOS R50 teravustamise kahveldamine on samuti väga lahe. See segab pildid kokku ja lisab neile tõeliselt kauni teravussügavuse, mida ma poleks muidu saanud mitte kuidagi jäädvustada.“

EOS R50 eelised sisuloojate jaoks

Talented creators put Canon EOS R50 through its paces

Kui soovite kasutada näo jälgimise ja automaatse teravustamise funktsioone, intuitiivse jäädvustamise režiime, muudetava nurgaga puuteekraani kompositsiooni ja määrangute kontrollimiseks, üksikasjalikku ja elavat pildikvaliteeti või juurdepääsu EOS R süsteemi kaamera mitmekülgsele objektiivide valikule, on EOS R50 suurepärane kaaslane rabava sisu loomiseks nii sõpradele kui ka jälgijatele.


Autor Lauren Scott

Seotud tooted

Seotud artiklid

  • FOTOGRAAFIA

    EOS R50 või EOS R10

    Võrdleme kahe EOS R süsteemi APS-C kaamera põhifunktsioone ja disaini.

  • VIDEO

    Nõuanded sotsiaalmeediavideote täiustamiseks

    Neli sisuloojat arutavad, mis muudab sisu heaks ja kuidas veebis silma paista.

  • VIDEO

    Kuidas jäädvustada kvaliteetseid toiduvideoid nagu professionaal?

    Tänu hämmastavatele toiduvideotele on Jessica Bakes Cakes kogunud rohkem kui 100 000 jälgijat. Siinkohal selgitab ta, kuidas toiduvideote tegemise tõeliselt selgeks õppida.

  • VIDEOBLOGIMINE

    Kuidas saada videoblogijaks

    Hakake pihta ja looge kvaliteetseid vloge meie videoblogimise nõuannetega algajatele.