LOOMINGULINE PRINTIMINE JA MÄLESTUSTERAAMATU LOOMINE

Istutage taimi, tehke pilte, printige: 100 päeva aias

Vaadake, kuidas rohenäpp ja TikToki sisulooja Chloe Mckechnie kasutas fotoprinterit Canon Zoemini 2 ja 100 minifoto printi oma aia kasvamise jäädvustamiseks.
Päevikule asetatud Canon Zoemini 2 kaasakantavast printerist ilmub print; päeviku ümber on kleebised, prindid, kirjatarbed ja Canon ZINK™ 5 x 7,6 cm fotopaberi 100-leheline pakk.

Köögiviljapeenarde või metsiku ja elujõulise lilleaia kasvamise jäädvustamine on loominguline viis mitte ainult oma taimede eest hoolitsemiseks, vaid ka aia kasvamise ning selle elluärkamise kaardistamiseks.

TikToki sisulooja Chloe Mckechnie, kes elab Ühendkuningriigis Torquay linnas, on tänu kasulikele ja inspireerivatele aiapidamise ning taimede päästmise postitustele ja õppevideotele kogunud internetis palju jälgijaid. Edusammude salvestamise ja kasulike tulevikuressursside tagamise eesmärgil otsustas Chloe jäädvustada 100 päeva pikkuse aiaprojekti taskuformaadis fotoprinteriga Canon Zoemini 2 ning 100-lehelise kleepuva tagusega fotopaberi Canon ZINK™ (5 x 7,6 tolli) paki abil. Kuigi ta juba pidas aiapäevikut, siis otsustas ta nüüd lisada käsitsi kirjutatud märkmetele ka miniprindid, et anda üksikasjalik ülevaade taimekasvatuse meetoditest ja samm-sammulistest plaanidest.

Canon Zoemini tootevalik ja rikkalik paberipakk on täiuslik valik sarnaste üleminekuprojektide jaoks – sõltumata sellest, kas jäädvustate 100 päeva pikkust kodu ümberkujundamise projekti või kujundusprojekti, 100 väärtuslikku päeva vastsündinuga või 100 esimest päeva uue lemmikloomaga.

„100 päeva pikkune projekt on tõeliselt põnev ja lõbus viis sisuloojatele oma teekonna jälgimiseks. Olin väga põnevil, et sain tutvuda oma aiaprojekti raames kõikide Canon Zoemini 2 printeri kasutusviisidega,“ ütleb Chloe.

Siin jagab ta oma 100 päeva pikkuse aiapidamise teekonna taustalugu.

Jäädvustamiseks õigete asjade valimine

Noor naine seisab aiamajakeses ning hoiab käes taime, tema taga on seinal rippumas labidas, kastekann ja urn.

„Kui olen oma aias, siis tunnen end nii õnneliku ja rahulolevana,“ ütleb Chloe. „See on kindlasti minu lemmik koht isegi siis, kui vihma sajab ja ma olen üleni mudaga kaetud.“

Noor naine hoolitseb aiamajakeses riiulil asuvate võrsete eest.

Chloe ütleb, et taimede igapäevase kasvamise pildistamine inspireeris teda erinevate taimedega katsetama. „See motiveeris mind uusi köögivilju ja lilli kasvatama ning nende kasvamist jälgima,“ ütleb ta.

Chloe alustas aiapidamisega mitu aastat tagasi, kui kolis oma elukaaslasega ühte korterisse. Väliruumide värskendamine aitas tema aiandushuvil õide puhkeda. „Ma alustasin lihtsatest korrastustöödest, sest aias oli palju ülekasvanud taimi ja umbrohtu,“ ütleb ta. „Minu aiapidamise kirg on iga aastaga ainult kasvanud. Armastan aiapidamist ja meie loodud aeda – see on minu lemmik koht.“

Chloe otsustas igapäevaseid tipphetki pildistada ja need oma päevikusse lisada, samuti lisas ta sinna igakuise jaotise, mis hõlmas just sel perioodil jõudsalt kasvavate taimede üksikasju. „Samuti koostasin enda juhistega leheküljed,“ selgitab ta. „Aiapidamise puhul on parim viis õppida eelnevalt tehtud toimingutest, mistõttu oli nende lehekülgede koostamine väga lõbus.

„Tegemist on esimese aastaga, kui olen tegelenud tõsisemalt köögiviljade kasvatamisega,“ lisab ta. „Olen eelnevalt kasvatanud spinatit ja porgandeid, kuid sel aastal külvasin ka herneid, kartuleid, tomateid ja tšillipipraid. Tegin köögivilja- ja lilleaiast pilte, et jäädvustada üleminek kevadelt suvele,“ ütleb ta.

Chloe istutas tulpe, krookuseid ja lauke koos oma lemmiku salathernega. „Köögivili, mille kasvamise jäädvustamine oli mulle enim meeltmööda, on kindlasti salathernes, sest see kasvas tõeliselt kiiresti ja alates külvamisest oli seda lihtne kasvatada,“ ütleb ta. „Samuti esitas see taim mulle kui aiapidajale väljakutse, sest pidin tegema toendid, mille abil said võrsed ülespoole ronida.“

Fotode isikupäraseks muutmine

Käed, mis hoiavad nutitelefoni, kus on kuvatud rakenduse Canon Mini Print disainivõimalused.

Rakendus Canon Mini Print fotoprinterite Canon Zoemini 2 ja Canon Zoemini S2 jaoks tagab piisavalt valikuvõimalusi, samuti eelnevalt kujundatud paigutuste, kollaažide ja siltide valimise võimalused.

Käed, mis kasutavad nutitelefonis rakendust Canon Mini Print, et lisada tulbipildile tekst.

Rakenduses on võimalik näidata ka oma loovust, sest saate lisada piltidele kleebiseid, raame ja teksti.

Chloe kasutab tasuta rakendust Canon Mini Print, et ühendada nutitelefon ja Canon Zoemini 2. Rakendus ühildub iOS-i ja Androidi seadmetega ning see andis talle võimaluse oma loovus esile tuua ja fotod ellu äratada.

Rakenduses on võimalik fotosid kleebiste ja raamide abil isikupäraseks muuta, samuti on olemas paigutuste valik, sealhulgas sildi valik koos kohandatavate mallide valikuga ning mitme pildiga kollaažide loomise võimalus.

„Rakendus on väga mitmekülgne ja seda on kerge kasutada,“ ütleb Chloe. „Kleebiste ja siltide printimiseks on palju viise, mille peale ma ise poleks tulnudki.“

Edusammude jäädvustamine

Naine, kes kirjutab enda kasvatatud taimede kohta päevikusse, millele on lisatud taimefotod.

Chloe lisas päevikusse teavet sisaldavad lehed, et jäädvustada esimesed kartulite kasvatamise katsed, sealhulgas prindid kogu protsessi erinevate etappide kohta, millest saab järgmisel aastal kasulik viitematerjal.

Käed, mis paigaldavad lillepotile väikese punase tomatipildiga sildi „Tomat“.

Olge siltide loomisel loominguline, sest need ei pea koosnema ainult tekstist. Chloe kasutas oma tomatitaimede siltide jaoks lõbusat fonti ja lisas ka tomatipildi.

Canon Zoemini tootevaliku printide kleepuv tagakülg muudab päeviku pidamise lihtsaks – liimi ei kasutata, mistõttu ei pea te segaduse pärast muretsema, samuti kasutatakse minimaalset pakendeid. Lihtsalt eemaldage tagumine külg ja pistke prindid sisse. Prindid on ka kulumis- ja veekindlad ning Chloe sai uuendada oma päevikut ka aias töötades.

Samuti on alati kasutusvalmis Canon ZINK (Zero Ink) 2 x 3-tolline (50 x 76 mm) fotopaber, mis on saadaval 20-, 50- ja 100-leheliste pakkidena, samuti saab kasutada Canon ZINK-i 1,3-tolliseid eellõigatud ringikujulisi kleepse, mis muudavad teie päeviku paigutuse mitmekülgseks.

Lisaks päeviku jaoks mõeldud printidele lõikas Chloe prindid ribadeks ja lõi sildid lillepottide jaoks, et kasvuhoones erinevatel võrsetel vahet teha. „Sildid tulid kindlasti kasuks, sest kui korraga palju seemneid külvata, on neil raske vahet teha,“ ütleb ta. „Lisaks printisin paar äärisega pilti, mida kasutan kevadiste lillesibulate märgistamiseks hoiustamise ajal.“

Chloe leiab, et aiahooaja visuaalsete meeldetuletuste kasutamine tuleb järgmisel aastal kindlasti kasuks. „Erinevate köögiviljade kasvatamise jäädvustamine alates külvamisest kuni saagikoristuseni aitab mind kindlasti järgmiste köögiviljaaedade hooldamisel,“ ütleb Chloe. „Mul on füüsiline tõend sellest, millised minu taimed peaksid igas etapis välja nägema. 100 päeva pikkune projekt on olnud hämmastav kogemus,“ lisab ta. „Armastan oma aeda ja aiapidamist, kuid käesolev projekt on esitanud mulle esmakordse sellelaadse väljakutse.“ Füüsilise päeviku olemasolu, mida saab igal ajal vaadata ja lehitseda lihtsalt telefoni salvestatud piltide asemel, loob tõelise emotsionaalse erinevuse, eriti pärast sellise ettevõtmise lõpetamist.

Käsi, mis hoiab aiapidamise päeviku kohal tulpidega printi. Päeviku kõrval laual on Canon ZINK 2 x 3-tollise fotopaberi 100-leheline pakk.

„Mulle meeldis jäädvustada kevadiste lillesibulate lilledeks kasvamist,“ ütleb Chloe. „Oli põnev jälgida, kuidas minu aed 100 päeva jooksul muutus, samuti oli see väga hariv.“

Millist projekti jäädvustaksite 100 päeva jooksul või 100 pildi abil? Sõltumata enda valikust saate prindid seinale kinnitada, riputada need isetehtud fotonöörile või lisada isetehtud raamatusse. Taskuformaadis Canon Zoemini 2 on piisavalt väike, et hoida see alati käepärast kiirprintide jäädvustamiseks – rikkalik ZINK-i paberi pakk on kõik, mida teil lisaks vaja läheb.

Autor: Lorna Dockerill

Seotud tooted

Seotud artiklid