A man and two children sit in a sunny field enjoying a picnic. Photo by Hannah Clark on a Canon EOS 250D.

SUVINE FOTOGRAAFIA

Päikeselised ja ilusad suvised fotod koos Canoni kaameraga EOS 250D

Rootsi fotograafi Hannah Clarki suvefotod toovad vaatajani mõnusa ja päikeselise suvepäeva. Tema loomulik stiil sõprade ja perekonna jäädvustamisel hõlmab lummavat valgust ja sooja atmosfääri.

Aastaid tegeles Hannah fotograafiaga vaid hobikorras. Ta kasutas kompaktkaameraid, et jäädvustada kõike – alates Stockholmi värvikirevatest tänavatest kuni reiside käigus imetletud maastikuvaadeteni. Hiljuti otsustas ta viia fotograafia uuele tasemele, mistõttu investeeris ta Canoni digipeegelkaamerasse, et teha oma hobist lisatöö.

Hannah valis kerge ja lihtsasti kasutatava Canoni kaamera EOS 250D, mis on varustatud erinevate funktsioonidega, mis tema vanas kompaktkaameras puudusid. Näiteks ühildub kaamera EOS-süsteemi objektiivide ja Speedlite’i välklampidega ning sellel on optiline pildiotsija ja juhistega kasutajaliides (GUI), mis aitab paremaid tulemusi saavutada.

Canoni kaamera EOS 250D ning Canoni objektiivid EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM ja EF 50mm f/1.8 STM kotis, võttis Hannah vastu erinevaid fotograafia-alaseid väljakutseid, et laiendada oma oskuste pagasit. Need väljakutsed hõlmasid kompositsiooniga mängimist ja erinevate fookuskauguste proovimist, lükates tema loomingulisi piire kaugemale kui ta harjunud oli. Tänu sellele sai ta põhjalikult tutvuda oma uue komplektiga. Selles artiklis räägime, mida Hannah nende väljakutsete raames õppis, ja kirjeldame tehnikad, mida saate oma suvefotode tegemiseks inspiratsioonina kasutada.

1. Otsige ebatavalisi nurki

Hannahile meeldib avastada fotograafias uusi ebatavalisi nurki. „Kompositsioon on miski, mille peale ma väga palju mõtlen,“ selgitas ta. „Ma manan silme ette tüüpilise lahenduse ja seejärel proovin leida uut vaatenurka – pildistades kõrgelt ja madalalt ning paigutades subjekti kaadri raames teistesse kohtadesse. Väikese liigutusega saan ma luua täiesti uue pildi.“

Canon EOS 250D on kergeim liigutatava ekraaniga digipeegelkaamera*, mis tuleb kasuks siis, kui peate põnevama kaadri jaoks kaamerat kõrgel pea kohal või hoopis maadligi hoidma.

A composite photo shows a yellow flower and a girl in a yellow dress, photographed by Hannah Clark on a Canon EOS 250D.

2. Kasutage silma automaatset teravustamist, et saavutada nõelteravat tulemust

Teravate tulemuste saavutamine on lihtne tänu Canon EOS 250D automaatteravustamissüsteemile. Silma automaatne teravustamine tagab, et teie subjekti silmad oleksid fookuses, kui kasutate ekraani režiimis Live View, mida on lihtne aktiveerida, kui vajutate kaamera taga asuvat Live View nuppu.

„Kui ma pildistan mängivad lapsi, siis kasutan pea alati silma automaatset teravustamist, kuna hoolimata sellest, mida nad teevad, on silmad kõige väljendusrikkamad osad,“ rääkis Hannah.

"Ma manan silme ette tüüpilise lahenduse ja seejärel proovin leida uut vaatenurka."

3. Katsetage erinevaid fookuskauguseid

Hannah on katsetanud nii fiks- (fikseeritud fookuskaugusega) kui ka suumobjektiivi – täpsemalt Canoni fiksobjektiivi EF 50mm f/1.8 STM ja Canoni objektiivi EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM. Kuigi fiksobjektiiviga on mugav ringi liikuda ja õiget kaadrit otsida, mainis Hannah: „Suumobjektiivi kasutamine on lõbus, kuna ma saan lastest erinevaid vaatenurki ka siis, kui nad on minust kaugemal“.

Hannah katsetas Canoni objektiivi EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM, pildistades oma lapsi rohtukasvanud niidul ja järve kaldal, ja tundis rõõmu selle kergest korpusest. „Mulle meeldis pildistada Canoni objektiiviga EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM,“ selgitas ta. „See on üllatavalt kerge – ma võtaks selle kindlasti puhkusele kaasa ja kasutaks seda väga palju.“

Samas võimaldas Canoni objektiiv EF 50mm f/1.8 STM Hannahil saavutada madalat väljasügavust ja luua portreede jaoks taustahägu – mistõttu on ka sel oma koht tema kaamerakomplektis. „50 mm objektiivil on laiem ava, tänu millele saab seda kasutada ka hämara valguse korral või siis, kui tahan hägusat tausta luua. Koos Canoni kaameraga EOS 250D sobib 50 mm objektiiv ideaalselt portreede jaoks. Kui ma peaksin valima ainult ühe objektiivi, siis valiksin ma just selle,“ rääkis ta.

Seotud artiklid
A woman and girl look at the back of a Canon EOS 250D

PEREFOTOGRAAFIA

Kuidas jäädvustada kaameraga EOS 250D ideaalseid perefotosid

Avastage, kuidas teha Canoni kaameraga EOS 250D perefotosid nii, et kompositsioon, säri ja stiil oleksid paigas.

A mother holds her sun, wearing sunglasses.

PEREFOTOGRAAFIA

Kuidas jäädvustada loomulikke ja loomingulisi perefotosid

Professionaalne portreefotograaf Christian Anderl õpetab, kuidas Canoni kaameraga perekonna lõbusaid hetki jäädvustada.

A girl in a playwark holds a frisbee up, framing her face.

PEREFOTOGRAAFIA

Kuidas teha paremaid portreesid: lõbusate perekonnafotode jäädvustamine

Pereblogija Katja Gaskell vahetas oma nutitelefoni Canoni EOS M50 vastu ja oli meeldivalt üllatunud – proovige tema tehnikaid ja saate meeldiva üllatuse osaliseks.

A baby sits with an abacus.

BEEBIDE FOTOGRAAFIA

12 nõuannet beebide pildistamiseks, mida saate juba täna kasutama hakata

Säilitage neid olulisi hetki ja jäädvustage oma beebi arengut, kasutades neid põnevaid nõuandeid, mille eesmärk on muuta beebide pildistame lõbusaks ja efektiivseks

A composite shows two children looking at a flower, and a boy sitting on a dock, photographed by Hannah Clark on a Canon EOS 250D.

4. Jäädvustage nõrgas valguses

Pehme valgus, mis tekib siis, kui päike liigub madalalt, näiteks päikeseloojangu ja päikesetõusu eelsel kuldsel tunnil, on fotograafide seas populaarne. See õrn valgus on osa Hannahi isikupärasest värvipaletist ja loob sooja tulemuse, kus päikesevalgus paitab õrnalt pildistatavate põski.

„Kõige rohkem meeldib mulle pildistada õhtuvalguses ja ma eelistan eredale valgusele nõrka valgust – see on õrnem,“ selgitas ta. Samas on Canoni kaameraga EOS 250D lihtne pildistada ka siseruumides või siis, kui päike on juba loojunud. „Ma olen proovinud ISO 3200 ja piltidele ei lisandunud müra,“ rääkis Hannah. „Mulle meeldib katsetada erinevate ISO-väärtustega, see võimaldab mul kasutada pikemat säriaega ja jäädvustada liikumist ka nõrga valguse korral. Olen kuulnud, et paljud inimesed kardavad ISO-väärtust tõsta, kuid Canon EOS 250D tagab suurepärased tulemused ka pikema säriaja korral.“

Mis veelgi enam, Canon EOS 250D automaatteravustamine töötab ka sellises valguses, mis teie silma jaoks väga tume tundub (kuni –4 EV režiimis Live View). Kaamera näeb öösel paremini kui teie, seega usaldage seda subjekti valimisel.

A composite shows a girl in a field of long grass, then standing with a boy in the same field, photographed by Hannah Clark on a Canon EOS 250D.

5. Tutvuge automaatrežiimi võimalustega

Kuna Hannahi fotograafia-alased oskuses on edasi arenenud, pildistab ta nüüd peamiselt käsitsirežiimis. Samas oskab ta hinnata ka automaatseid seadistusi, tänu millele saavutate kvaliteetsed tulemused vaid ühe nupuvajutusega ja mis aitavad teil jooksvalt juurde õppida. Ta tutvus Canon EOS 250D automaatsete seadistustega, sealhulgas täisautomaatse nutika stseenirežiimiga, mis analüüsib teie ees olevat stseeni ja valib keskkonnale vastava seadistuse.

„Ma kasutasin stseenirežiimi, et käsitsirežiimi peale üleminek kergem oleks,“ selgitas ta. „See on ideaalne nende jaoks, kes ei ole kaamerat ammu käes hoidnud või kes kasutavad digipeegelkaamerat esimest korda. Kaamera valib sobivad seadistused ja teie saate neist õppida. Kui ma kaamera sain, kasutasin alguses spordirežiimi, et pildistada liikuvaid lapsi, ja portreerežiimi.“

Hannah rääkis, kuidas ta püüdis jäädvustada väikeseid detaile ja kasutas automaatrežiimi ainult siis, kui poeg erkroosas veeämbris käsi pesi. „Mulle meeldib pildistada detaile ja läbi piltide oma lugu rääkida,“ selgitas ta. „Selleks võivad olla õlgadest kinni haaravad käed, jalad, lauale jäetud päikeseprillid, rannaliival lebav müts – kõik need detailid kuuluvad suure stseeni juurde.“ Selle foto automaatsed seadistused olid f/5.6, 1/500 s ja ISO 200. Kiire säriaeg 1/500 s võimaldas külmutada kätelt põrkuvaid veetilkasid.

6. Ärge jääge ilma ühestki hetkest

„Kõige olulisem asi, mida ma õppisin, oli see, et kaamera peab alati kaasas olema,“ rääkis Hannah. „Kui kaamera on kaasas, saan ma pidevalt õppida ja areneda, mis muudab mind omakorda enesekindlamaks.“ Kui Hannah väljakutsete raames oma perekonda pildistas, lasi ta lastel mängu juhtida ja läks sinna, kuhu lapsed soovisid. Selle asemel, et lasta inimestel poseerida, eelistab ta pildistada siis, kui nad ennast vabalt tunnevad. „Ma lähen lihtsalt vooluga kaasa ja teen neid asju, mida nad tahavad, samal ajal kaamerat alati kaasa vedades. Parimad pildid tulevad siis, kui lapsed ei pane kaamerat tähele.“

Selleks et hetki mitte maha magada, kasutab Hannah Canon EOS 250D sarivõtterežiimi, mis jäädvustab viis kaadrit sekundis (k/s). „Mul on sarivõtterežiim alati sees, seega teeb see sekundis palju pilte,“ rääkis Hannah. „Teil on suurem võimalus saavutada suurepärast tulemust, kui pildistate järjest mitu kaadrit – ma armastan seda võtet (allpool), kus veepritsmed lendavad kõrval – see tundub väga energiline.“

7. Kasutage kaamera ühendamisvõimalusi

Kui pildistate perereisi ja olete pidevas liikumises, on hea, kui saate fotosid sõprade ja lähedastega kohe jagada. Canoni kaamerat EOS 250D saab hõlpsasti siduda nutitelefoni või tahvelarvutiga, kasutades Bluetoothi, Wi-Fi-t ja rakendust Canon Camera Connect. Nii saate pilte sotsiaalmeediakanalitele üles laadida või oma lähedastele saata.

„Mulle meeldib pilte Instagrami panna, seega on ideaalne, et ma saan neid kaamerast otse telefoni saata ja seejärel kohe postitada,“ rääkis Hannah. „Kasutan seda võimalust ka Canoni kaameraga EOS 250D ja ma arvan, et see on ülisujuv ja lihtne – ja ma ei ole üldse väga tehnikainimene! Rakenduses Canon Camera Connect antakse teile ka juhiseid, kuidas oma kaamerat ühendada.“

Kui soovite saada lisateavet, kuidas oma kaamera funktsioone maksimaalselt kasutada, siis kasutage rakendust Canon Photo Companion, mis jagab näpunäiteid mis tahes žanri kohta. Lisaks on seal ekspertide nõuandeid, õpetusi ja just teie kaameramudeli jaoks kohandatud nippe.

Autor: Lucy Fulford

*EOS 250D (must/hõbedane) on maailma kergeim APS-C sensori ning täielikult liigendatud LCD-ekraaniga digitaalne peegelkaamera. Kooskõlas CIPA juhistega hõlmab kaal ka akut ja mälukaarti. 2019. aasta 9. aprilli seisuga (tuginedes Canoni uuringule).

Seotud tooted

Seotud artiklid

Osast Saage inspiratsiooni leiate kasulikke fotograafia näpunäiteid, ostujuhiseid ja põhjalikke intervjuusid. Seal on kõik, mida vajate parima kaamera või printeri leidmiseks ja oma uue idee elluviimiseks.

Tagasi kõikide lugude juurde