Ettevõtte Canon Inc. taustainfo

Ettevõtte Canon Inc. taustainfo PDF

Laadige alla ettevõtte Canon Inc. Ltd taustainfo [PDF 149 KB]

Ettevõtte profiil: Canon Inc., mille peakorter asub Tokyos Jaapanis, on ettevõtetele ja eraklientidele suunatud maailma juhtiv pildinduslahenduste innovaator ja pakkuja. 1933. aastal rajati Kwanon, mis oli Canoni esimene kauplev ettevõtte, ja mõni aasta hiljem, 1937. aastal, loodi Precision Optical Industry Co. Ltd, mis oli ettevõtte Canon Inc. eelkäija. Praegu arendab, toodab ja müüb ettevõte mitmeid erinevaid koopiamasinaid, printereid, kaameraid, optikatooteid ning palju teisi tooteid, vastates klientide mitmekülgsetele vajadustele. Canoni kaubamärk on üle maailma hästi tuntud ja seda usaldavad nii eraisikud ja pered kui ka ettevõtlus- ja tööstussektor.

Ärifilosoofia – Kyosei: Canoni ärifilosoofia põhineb sõnal Kyosei, mis tähendab koos elamist ja töötamist ühise hüvangu nimel. Sellele filosoofiale tugineb kogu Canoni tegevus: alates jätkusuutlike tootmistehnoloogiate arendamisest kuni klientidele suurema tootevaliku pakkumiseni.

Strateegilised prioriteedid: Canoni eesmärk on stabiilne kasv läbi kiire muutumise ja ettevõtte sihiks on jõuda maailma 100 tippettevõtte hulka. Uute turgude hõlvamine ja oma tegevuse laiendamine valdkondades nagu meditsiiniseadmed, massfotoprintimine, võrgukaamerad, professionaalne kinematograafia ja liitreaalsus, ning äri kasvatamine liitmis- ja soetamistehingute kaudu mängivad kõik selle eesmärgi saavutamisel võtmerolli. Ülemaailme laienemine kolme regionaalse peakorteri kaudu täiustab ka Canoni strateegiat, edendades innovatsiooni ja tootes tooteid turule lähemal.

Majanduslikud näitajad: Canoni ja tema tütarettevõtete müügitulu 2014. aasta teises kvartalis oli 926,8 miljardit jeeni (9,2 miljardit dollarit või 6,7 miljardit eurot*).
*Summa dollarites ja eurodes on teisendatud jeenist vaid lugeja arusaadavuse parandamiseks, kasutades kurssi JPY 101 = US $1 ja JPY 138 = 1 euro 2014 a. teise kvartali andmetes, kasutades ligikaudset valuutakurssi Tokyo väliskaubandusbörsil 30. juunil 2014. a.

Ettevõtte struktuur:Canon usub, et ettevõtte jätkuva edu aluseks on eraldiseisvate arendus-, tootmis- ja müügitoimingute rajamine igas maailma piirkonnas.

Canonis töötab umbes 194 000 töötajat üle maailma ning ettevõtte tootmis- ja turundusüksused asuvad Jaapanis, Ameerikas, Euroopas, Aasias ja Okeaanias. Samuti on ettevõttel globaalne arendusvõrgustik, mis baseerub Ameerika Ühendriikides, Euroopas, Aasias ja Austraalias.

Canon grupi põhitegevused

Ärikontori üksus: digitaalsed multifunktsionaalsed kontoriseadmed, värvilised digitaalsed multifunktsionaalsed seadmed, isiklikuks kasutuseks mõeldud võrguühendusega digitaalsed multifunktsionaalsed seadmed, koopiamasinad kontorisse, täisvärvilised koopiamasinad, koopiamasinad isiklikuks kasutamiseks, laserprinterid

Massprintimise üksus: suureformaadilised tindiprinterid, digitaalsed massprinterid.

Laiatarbemüügi üksus: digipeegelkaamerad, kompaktsed digikaamerad, vahetatavad objektiivid, digitaalsed videokaamerad, multifunktsionaalsed tindiprinterid, ühefunktsioonilised tindiprinterid, pildiskannerid, edastusseadmed, kalkulaatorid

Tööstuse ja muu äri üksus: pooljuht-litograafiavarustus, vedelkristall-litograafiavarustus, meditsiiniseadmed, oftalmoloogilised tooted, magnetpead, mikromootorid, arvutid, käsiterminalid, dokumendiskannerid

Tootmine: Canoni tootmisprotsessid arenevad pidevalt – see on osa ettevõtte eesmärgist pakkuda klientidele kvaliteetseid tooteid just sobival ajal. Selliste muutuste, nagu kärgtootmine ja tootmise automatiseerimine, kaudu soovib Canon uuendada kõiki tootmisprotsessi osi – hankeid, tootmist ja varustamist. Lisaks soovib Canon vähendada mõju keskkonnale keskkonnasõbralikke osade ja materjalide ostmise ja efektiivse varustusvõrgu kaudu.

1961. aastal rajatud Toride tehas vastutab Canoni kontoriseadmete tootmise eest, kasutades ettevõtte ainulaadset kärgtootmissüsteemi, mis võeti kasutusele umbes 14 aastat tagasi.

Kärgtootmissüsteem kõrvaldab konveierilindi protsessi ja põhineb väikestel töötajate rühmadel, kes panevad tooted algusest lõpuni kokku. Iga töötaja tehtud toimingute arv oleneb töötaja individuaalsetest oskustest. See tootmismeetod on aidanud märgatavalt tõsta tootmisefektiivsust ja võimaldab paindlikkust tootmismahtudes.

Tootearendus ja tehnoloogia: Canon on pühendunud tipptehnoloogilisele tootearendusele, kuna see on vajalik ainulaadsete ja omanäoliste toodete pakkumiseks. Finantsaastal 2013 investeeris ettevõte 306,3 miljardit jeeni arendusse (8% müügitulust). Aastal 2013 anti ettevõttele Ameerika Ühendriikides 3825 patenti, mis oli kõigi ettevõtete hulgas kolmas koht. See oli 28. järjestikune aasta, kus Canon oli Ameerika Ühendriikide patendisaajate esiviisiku hulgas.

Canoni viie ainulaadse pildindusmootori tehnoloogia on kasutusel kõigis praegustes Canoni toodetes ja see loodi mitmete Canoni ajaloo jooksul välja arendatud tehnoloogiate integreerimise kaudu.

Pildijäädvustusmootor – kõrge eraldusvõime ja hea pildikvaliteet objektiivi-, anduri- ja pilditöötlustehnoloogiates.

Elektrofotograafiamootor – elektrofotograafiatehnoloogia on maailma parimaks hinnatud laserkiirprinterite ja koopiamasinate südames

Tindipritsimootor – võimeline eraldama mikroskoopilisi tinditilku mahuga kuni üks pikoliiter (üks triljondik liitrit), mis muudab võimalikuks isegi DNA kiipide tootmise

Fotolitograafiamootor – Canoni pooljuhtsäritehnoloogia ühendab endas parimaid optika- ja ülitäpse positsioneerimise tehnoloogiaid.

Kuvamootor – järgmise põlvkonna lameekraantehnoloogiad pakuvad laiekraani, kvaliteetset pilti ja madalat võimsustarvet

Lisateavet Canoni grupi ülemaailmsete toimingute kohta leiate veebilehelt www.canon.com.

*Allikas: Ameerika Ühendriikide Patendi- ja kaubamärgiamet; arvutatud nädalaste aruannete põhjal.