REISIFOTOGRAAFIA

Parim Canoni varustus algajale reisifotograafia jaoks

Need Canoni kaamerad ja objektiivid, disainitud ja valmistatud reisimiseks, on ideaalsed reisikaaslased, jäädvustades teie seiklusi ja talletades mälestusi terveks eluks.
Käsi tõmbamas käekotist välja Canoni kaamerat, millele on kinnitatud objektiiv Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM.

Olenemata sellest, kas avastate linna, matkate looduses või sukeldute täiesti teise kultuuri, parim reisifotograafia varustus võimaldab teil jäädvustada olulisi hetki ja talletada oma erilisi mälestusi. Tänu kohesele, ülemaailmsele ühenduvusele saate nüüd ka reaalajas jagada sõprade, pereliikmete ja jälgijatega üle kogu maailma kõike, alates hetkefotodest kuni täielike reisi videoblogideni.

Vau-efektiga piltide, väljatrükkide ja videote tegemiseks on teil vaja spetsiaalset kaamerat. Sellist, mis saab hakkama igas olukorras, kuid on siiski piisavalt väike, et mahtuda teie käsipagasisse. Sama kehtib ka objektiividele, mis peavad olema piisavalt mitmekülgsed, et hoida sammu teie seiklusliku meelega, tegemata samal ajal järeleandmisi pildikvaliteedis.

Kuna valik on suur, panime kokku juhendi parima reisifotograafiavarustuse valimiseks. Vahet ei ole, kas olete innukas algaja, lootustandev reisiblogija, kes soovib oma jälgijaid lõbustada, või kasvava profiiliga sisulooja, kes soovib oma sisu ja varustuse järgmisele tasemele viia – võite olla kindel, et meilt leiate endale sobivad töövahendid.

Parimad reisikaamerad tavapiltnikele ja perepuhkuste jäädvustamiseks: Canon EOS R100 ja Canon Zoemini S2

Kaks inimest kallistavad naeratades üksteist, taamal rannaliival rida rannamaju.

Perepuhkusteks ideaalne Canon EOS R100 on taskupärane lahendus neile, kes tahavad midagi nutitelefonist enamat ning soovivad jäädvustada kvaliteetseid pilte ja videoid.

Valge Canon Zoemini S2 asub päeviku peal, mille lehekülgedel on näha reisipilte.

Canon Zoemini S2 võimaldab käigu pealt pildistada ja pilte välja printida – suurepärane lahendus reiside kohta päeviku pidamiseks. Piltide redigeerimisel ja loominguliste nüansside lisamisel on abiks rakendus Canon Mini Print.

Perepuhkus tähendab palju rohkemat kui igapäevarutiinist välja murdmist. Need on väärtuslikud hetked, mida veedate oma kõige kallimatega ja mille jooksul loote toredaid mälestusi.

Canon EOS R100 võimaldab teil erilisi hetki väärikalt kohelda. Kahepiksline CMOS-iseteravustamise tehnoloogia suudab jälgida silmi ja nägusid, et hoida isegi rahvarikastes linnastseenides kõik pereliikmed fookuses. Loomingulise abi režiim annab teie käsutusse tööriistad, millega saab hetkega kohandada taustahägu, heledust ja kontrastsust. Automaatne valguse optimeerija silub eredas päikesevalguses loomulikult välja paistvate piltide jaoks otsese päikesevalguse tekitatud kõrge kontrastsuse.

EOS R100 on suurepärane kaaslane ka siis, kui päike on loojumas silmapiiri taha. Täiustatud funktsioonid aitavad hoida võtteid fookuses ja häguvabad, kui jäädvustate kaamerat käes hoides ja nõrgas valguses.

Ühendage EOS R100 rakendusega Canon Camera Connect ja te saate pildid hetkega kaamerast nutitelefoni edastada, et neid edasi sotsiaalmeedias jagada. Samuti võimaldab rakendus teil lisada GPS-i abil piltidele asukohaandmeid, olgu selle põhjuseks siis vajadus kodus pilte organiseerida või lihtsalt uhkusega oma puhkuse sihtkohta demonstreerida. Rühmavõtete puhul võite kasutada Camera Connecti kaugjuhtimisega pildistamise režiimi, mis kannab hoolt, et kõik saaksid pildile jääda.

Kui teie sooviks on ülim portatiivsus, on 8-megapikslise sensoriga Canon Zoemini S2 suurepärane reisikaaslane, mis aitab teil need hinnalised hetked hiljem uuesti ellu äratada. Kompaktne kaamera ja printer Canon Zoemini S2 võimaldab teil jäädvustada ilusaid selfisid, kasutades sisseehitatud peeglit ja rõngasvalgustit, mille abil saate oma poosi ja valguse ideaalseks seadistada. Seejärel on teil võimalus pilt kohe välja printida või hilisemaks printimiseks microSD-kaardile salvestada.

Kui seote kaamera Canon Zoemini S2 Canoni rakendusega Mini Print, saate kontrollida oma kompositsiooni reaalajavaates, kohandada pilte enne printimist ja printida fotosid otse oma nutitelefonist.

Parimad reisikaamerad algajatele ja sisuloojatele: Canon EOS R10 ja EOS R50

Käed hoidmas Canoni kaamerat EOS R10 ja vaatamas pildinäidikusse, kust paistab purskkaev ja roheala.

Kuigi Canon EOS R10 kaalub vaid 429 g on ka komplekti kuuluv objektiiv Canon RF-S 18–45 mm F4,5–6,3 IS STM oma 130-grammise kaaluga võrdväärselt väikene, sisaldades aga samas universaalset suumivahemikku ja optilist pildistabiliseerimist (IS). Nende kerge ja võimas kombinatsioon sobib nii algajatele kui ka kogenud fotograafidele.

Canon EOS R50-e režiimiga Advanced A+ jäädvustatud lähivõte lillepottidest.

EOS R50-e režiim Advanced A+ – üks mitmest arukast automaatvõtterežiimist – jäädvustab mitu pilti ja liidab need seejärel kokku, et minimaalse erialase oskusteabe juures saada parima kvaliteediga lõpptulemus. Pildistatud kaameraga Canon EOS R50 ja Canoni objektiiviga RF-S 18–45 mm F4,5–6,3 IS STM: 1/160 s, f/11 ja ISO 100.

Tänu võimsatele tehnilistele andmetele sobib see kaamera Canon EOS R10 ka entusiastidele ja juba kogenud sisuloojatele, kes otsivad võimalust oma sisu uutele tasemetele viimiseks.

24,2-megapikslise APS-C sensoriga EOS R10 suudab toota selgeid fotosid ja veatut 60p 4K videot, mille tulemuseks on professionaalsed vlogid ja lood. Täiustatud iseteravustamissüsteem suudab jälgida silmi, nägusid, loomi ja sõidukeid, tänu millele on teie sisu terav isegi nõrgas valguses.

EOS R10 on varustatud ka muudetava nurgaga puuteekraaniga, mis tagab eduka kompositsiooni mis tahes nurga alt, ja sisseehitatud välklambiga, mis võimaldab teil jäädvustada ka öösel või nõrgas valguses. Ja kuna see kaalub vaid 429 g, on kaamerat lihtne kaasa võtta nii linnapuhkusele kui ka kõrge mäe otsa.

Osavad loojad, kes soovivad valmistada parema kvaliteediga reisifilme, et neid edasi oma jälgijatele jagada, võivad kaaluda ka kaamerat Canon EOS R50, millel on sama sensor ja automaatteravustamissüsteem nagu kaameral EOS R10, kuid mille korpus on väiksem ja kaalub kõigest 375 grammi.

Lihtne ja intuitiivne kasutajatele, kes on tuttavad nutitelefoni puuteekraaniga. Kaamera suudab salvestada kuni 30p kauneid 4K-videoid ja on varustatud video digitaalse kujutisestabilisaatoriga, millega saab ka liikumise pealt rappumisvabasid videolõike filmida. Kaamera suudab jäädvustada ka püstpaigutusega videot ning sisaldab lähivõttedemode filmirežiimi, millega saab näidata ebatavalisi toite, mida olete kohalikult turult leidnud, või siis reisilt kaasa võetud veidraid suveniire.

Mõlemat kaamerat saab kasutada ka mis tahes Canon RF või RF-S objektiiviga, mis annab teie käsutusse ka kogu mitmekülgsete objektiivide sarja, mille paljud võimalused suudavad rahuldada teie tulevasi ning juba suuremaid soove ja vajadusi.

Parimad algtaseme lainurk-suumobjektiivid reisifotograafia jaoks: Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM ja RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM

Inimene roosas särgis hoiab kätt ees, et jäädvustada end paadiga reisimas, mõlemal pool temast värvilised hooned, pildistatud Canon EOS R50 kaameraga Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM objektiiviga.

Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM objektiiv koos kerge Canon EOS R50 kaameraga ei sobi mitte ainult reisifotograafiaks, vaid ka reisi videoblogimiseks. Saate end hõlpsasti pildi, UHD 4K 30p video või otseülekande jaoks kaadrisse mahutada, jäädvustades meeleolu loomiseks enda taga laiuvat maastikku. Pildistatud Canon EOS R50 kaameraga ja Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM objektiiviga: 10 mm, 1/200 s, f/8 ja ISO 400.

Mägedega ümbritsetud järv, vees peegelduv maastik ja pilvine taevas üleval, pildistatud Canon EOS R5 kaameraga Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM objektiiviga.

Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM on ülilai suumobjektiiv, mis on loodud rahuldama ka kõige nõudlikumaid reisifotograafe. 5-astmeline optiline pildistabilisaator, hele f/4,5 maksimaalne ava ja kiire teravustamisega Canoni RF-kinnitus aitavad valgustingimustest hoolimata tagada teravad ja professionaalsel tasemel reisifotod. Pildistatud Canoni kaameraga EOS R5 ja Canoni objektiiviga RF 15–30 mm F4,5–6,3 IS STM: 17 mm, 2,5 s, f/11 ja ISO 100. © Verity Milligan

Üks mitmekülgsemaid Canoni objektiive maastiku- ja reisifotograafia jaoks on Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM. See kompaktne ülilainurkobjektiiv on ideaalne kaaslane kaameratele nagu Canon EOS R10 ja EOS R50 ning see on suurepärane täiendus RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM objektiivikomplektile. RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM on 18-45 mm objektiiviga sarnaselt sissetõmmatava disainiga, kaalub vaid 150 g ja seda saab hõlpsasti kaasas kanda seljakotis või jope taskus. Selle 10-18 mm suumivahemik ei võimalda teil mitte ainult sõna otseses mõttes oma silmapiiri avardada, vaid sobib ka suurepäraselt erineva vaatenurga jäädvustamiseks ning mängimiseks esi- ja taustaelementide suhtega.

RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STMi lai vaatenurk teeb sellest ka ühe parima Canoni videoblogimise objektiivi, olles suurepärane, kui soovite ennast kaadrisse seada, kuid samal ajal ka ümbritsevat keskkonda meeleolu loomiseks kaasata. Sujuv ja peaaegu hääletu STM-iseteravustamise süsteem on võrdselt osav nii piltide kui ka videote jäädvustamisel, samas kui automaatne kaamerasisene korrektsioon eemaldab moonutused. Tulemuseks on kvaliteetsed ja tõetruud pildid, mis on väärt iga reisiseiklust. Veelgi enam mitmekülgsust pakub käsitsi teravustamise valimine ja kuni 0,5-kordse makrosuurenduse kasutamine, mis sobib ideaalselt kohaliku taimestiku ja loomastiku ekstreemsete lähivõtete tegemiseks suurel taustal. Et reisidel statiivi mitte kaasas kanda, on RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM objektiivil optiline 4-astmeline pildistabilisaator, mis koos EOS R7 tüüpi kaamerate IBIS-iga tõuseb kuni 6-astmeliseks.

Kui teile meeldib, mida RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM teeb, kuid te kasutate täiskaadrilist kaamerat, on Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM just teie jaoks. Tänu ülilaiale fookuskaugusele on see veel üks objektiiv, millel pole mingit probleemi kõige kaadrisse mahutamisel, hoolimata sellest, kas teete videoblogi kõrguvas kesklinnas, jalutate käänulise keskaegse linna põiktänavatel või jäädvustate vaadet rabavast mäeahelikust. See kompaktne ja kerge RF-objektiiv on taskukohane lisa ka kõige kergema kotiga reisija varustusse ning tänu selle pildistabilisaatorile ja heledale f/4,5 maksimaalsele avale tuleb see hästi toime ka muutuva valgusega tingimustes. Täiskaadrilise objektiivina on see mõnevõrra suurem, kuid oma tüübi kohta siiski väga kompaktne ja kerge.

Parim objektiiv reisireportaažide jaoks: Canon RF 24–50 mm F4,5–6,3 IS STM

Kätepaar hoiab khakivärvi särgi ees Canoni kaamerat EOS objektiiviga Canon RF 24–50 mm F4,5–6,3 IS STM.

Objektiivil Canon RF 24–50 mm F4,5–6,3 IS STM on avale, katikule või ISO-le määratav objektiivi juhtrõngas, mis annab teie sõrmeotstele veel ühe juhtimisvõimaluse – ideaalne kiiresti muutuvates oludes määrangute kiiresti kohandamiseks.

Canon RF 24–50 mm F4,5–6,3 IS STM-i ülilai 24 mm minimaalne fookuskaugus sobib ideaalselt lainurk-tänavavaadete dokumenteerimiseks või objektile konteksti lisamise jaoks keskkonnaportreede jäädvustamiseks. Objektiivil on ka optiline pildistabilisaator liikumise pealt käes hoides jäädvustamisel teravate kujutiste saamiseks ja peaaegu vaikne teravustamismootor, mis ei häiri jäädvustatavaid ega sega salvestatavat heli.

Parim objektiiv reisivlogijatele: Canon RF 16 mm F2,8 STM

Noor naine seisab sillaga jõest kõrgemal asetseval kohal ja filmib ennast Canon RF 16 mm F2,8 STM objektiiviga Canon EOS R6 kaameraga.

Kiire ja taskukohase fiksobjektiivi RF 16 mm F2,8 STM ülilai fookuskaugus pakub suuri vaateid jäädvustavatele sisuloojatele suurepäraseid loomingulisi võimalusi.

Ülilai objektiiv RF 16 mm F2,8 STM, mille kiire f/2,8 maksimaalne ava suudab jäädvustada laia perspektiivi ning avab reisivlogijatele ja sisuloojatele terve müriaadi loomingulisi võimalusi. Lai vaade on abiks ka suhteliselt väikestes ruumides, näiteks turul või muuseumis jäädvustamisel, kus teil pole võimalik astuda sammu tagasi ja seeläbi perspektiivi avada.

Objektiiv kasutab peaaegu hääletut samm-mootoriga (STM) iseteravustamise tehnoloogiat, ms on suurepärane võimalus, kui soovite kaameraga reisil toimuvat jäädvustada või salvestada ümbritsevaid helisid, et asukohtadele reaalsust lisada.

Kuna objektiiv kaalub kõigest 165 grammi ja on kokku tõmmatult kõigest napilt üle 4 cm pikk, võite selle mugavalt kogu päeva kestvateks rännakuteks kaamera külge jätta.

Parim objektiiv reisifotograafia jaoks: Canon RF 28 mm F2,8 STM

Naeratav turist seisab rõdul, taamal laiumas linnamaastik.

Kui soovite objektiivikomplektidest edasi liikuda ja reisipiltidele veelgi mõju lisada, pakub taskukohane lainurkobjektiiv Canon RF 28 mm F2,8 STM kõiki 28 mm fiksobjektiivi eeliseid, olles ise samas hämmastavalt väikesemõõtmeline. Pildistatud Canoni kaameraga EOS R8 ja Canoni objektiiviga RF 28 mm F2,8 STM: 1/1250 s, f/2,8 ja ISO 100.

Kui teie põhitähelepanu on reisiobjektiivi valimisel suurus ja kaal, siis taskusse mahtuv objektiiv Canon RF 28 mm F2,8 STM kaalub kõigest 120 g ja seda saab mittekasutamise ajaks kokku tõmmata, mis muudab selle kotti või seljakotti eest ära panemise veelgi lihtsamaks.

Objektiivi 28 mm fookuskaugus on uurimise jaoks just see õige, võimaldades teil täita kaadri kaasahaaravate linnavaadete, muljetavaldavate vaatamisväärsuste või perepiltidega. Kiire f/2,8 ava tähendab aga, et õhtu saabudes ei pea jäädvustamist lõpetama.

RF 28 mm F2,8 STM võib küll olla mõõtmeilt väike, kuid optilistelt omadustelt on tegemist tõeliselt suure tegijaga – kattekiht Super Spectra vähendab pettekujutisi ja helkimist, ning nutikas sisseehitatud optiline korrigeerimine tagab puhtamad fotod ja videod.

Parim lainurk-fiksobjektiiv reisifotograafia jaoks: Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM

Ülalt alla jäädvustatud foto tomati- ja basiilikupastast; kaadris on kahvel, basiilikulehed ja uhmer, pildistatud Canon EOS RP kaameraga ja Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM objektiiviga.

Canon RF 35 mm F1,8 MACRO IS STM on varustatud 5-astmelise optilise pildistabilisaatoriga, mis pakub käest pildistamisel teravaid pilte ja 0,5-kordset makrovõimekust. See on ilmne valik eksootiliste restoranide suussulavate hõrgutiste jäädvustamiseks. Lisaks sobib objektiivi vaikne STM-teravustamismootor hästi vlogimiseks ja voogedastuseks. Pildistatud Canoni kaameraga EOS RP ja Canoni objektiiviga RF 35mm F1.8 MACRO IS STM: 1/125 s, f/2.5 ja ISO800. © Natasha Alipour-Faridani

Sel on igati mõistetav põhjus, miks Canoni objektiivi RF 35mm F1.8 MACRO IS STM hindavad nii tänavafotograafid, portreefotograafid kui ka reisifotograafid. See on piisavalt lai, et jäädvustada ulatuslikke linnapilte, ilusaid maastikuvõtteid ja detailirohkeid lähivõtteid. Lisaks on sel tagasihoidlik profiil, kiire maksimaalne ava ja kuni 1 : 2 makrosuurendus, töötades suurepäraselt erinevate pildistamisžanrite jaoks.

Algselt täiskaadriliste kaamerate jaoks loodud objektiivi RF 35mm F1.8 MACRO IS STM saab kasutada ka APS-C sensoriga kaamerates, nagu Canon EOS R10. Selle kaameraga suudab objektiiv jäädvustada sama suurt vaatevälja, mis muidu on võimalik täiskaadrilise kaamera ja 56 mm objektiivi koostööl.

Parimad kompaktkaamerad reisivlogijatele ja -blogijatele: Canon PowerShot V10 ja PowerShot G7 X Mark III

Kaks naist istuvad restoranis laua taga, hoides integreeritud statiiviga Canon PowerShot V10-e ees taldrikut.

Canon PowerShot V10-l on integreeritud reguleeritav statiiv ja lai vaatenurk, mis võimaldab teil reisitoitudest vlogisid filmides ka oma kaaslased kaadrisse mahutada.

Mees istumas kivirannal väikese lõkke juures. Tema ees kivi peal on mikrofoniga statiivile kinnitatud Canoni kaamera PowerShot G7 X Mark III.

Tänu suurele fookuskauguse vahemikule, mis on võrdväärne täiskaadrilise kaamera 24–100 mm-le, saab ülikompaktse Canoni kaameraga PowerShot G7 X Mark III teha nii videoblogisid, portree- kui ka loodusfotosid.

Kui rännuhimu on juba teie meele vallutanud, jääb üle vaid kott haarata ja teele asuda. Neis olukordades, kus ruum on kõige olulisem, on parimaks reisikaaslaseks Canon PowerShot V10 või PowerShot G7 X Mark III.

Nutitelefonidest välja kasvanud vlogijatele loodud Canon PowerShot V10 on kompaktne ja kerge reisikaaslane. Kaamera kaalub kõigest 211 g ja selle suur 1-tolline sensor suudab luua Canoni kogu kaadri ulatuses toimiva näotuvastusega automaatteravustamisega kauneid 4 K videoid, mis tähendab, et olenemata, kus kohas oma kujutisel te ka ei sooviks, et fookuspunkt asuks, teravustab kaamera just sinna, võimaldades teil niimoodi võimalikult paindlikult oma kompositsioonidega ümber käia.

Video digitaalne kujutisestabilisaator hoiab kõndimise ajal pildi paigal samal ajal, kui kaamera stereomikrofon saab jäädvustada ümbritsevat helipilti, olgu selleks siis rahvarikas turuplats või kihav välirestoran.

Parimat jõudluse ja disaini kombinatsiooni pakkuv PowerShot G7 X Mark III on varustatud 1.0-tüüpi pildisensoriga, mis tagab vapustavad 20,1-megapikslised fotod ja 4K video. Lisaks on kaamera vähem kui 11 cm lai ja kaalub vaid 300 g – kui teil seljakotis ruumi napib, saate selle lihtsalt oma taskusse libistada. Kaamera võimaldab ka ühe lihtsa liigutusega fotode jäädvustamiselt videosalvestusele lülituda ja vastupidi.

Olete reisile asumas? Laadige alla Canoni rakendus Camera Connect, et saaksite ühendada oma kaamera nutitelefoniga ja jagada oma reisifotosid otse sotsiaalmeediakanalitesse. Rakendus võimaldab teil ka kontrollida oma kaamerat eemalt, tagades värinata võtted ja sujuva video.

Need reisikotisõbralikud kaamerad ja objektiivid on parimateks reisikaaslasteks, võimaldades teil luua vapustavaid pilte ja videoid, piiramata teie seikleja hinge. Kui soovite veel reisialast inspiratsiooni, lugege, kuidas professionaalne fotograaf Diana Millos 48 tunni jooksul Canoni kaameraga EOS R10 Sevilla linna avastas.

Autorid: Peter Wolinski ja Matthew Richards

Seotud tooted

Seotud artiklid

  • VIDEOBLOGIMINE

    Canoni parimad kaamerad ja objektiivid videoblogimise jaoks

    Canon pakub erinevaid kaameraid ja objektiive, mis sobivad ideaalselt sisuloojatele. See juhend aitab teil leida enda jaoks parima valiku.

  • REISIMINE

    Täiuslik reisikaaslane

    Professionaalne fotograaf Martin Bissig reisib koos EOS R10-ga Sri Lankale.

  • REISIFOTOGRAAFIA

    10 nõuannet reisifotode jäädvustamiseks

    Fotograaf ja blogija Diana Millos jagab oma parimaid nippe vapustavate reisifotode jäädvustamiseks.

  • FOTOGRAAFIA PÕHITÕED / VÄLISTINGIMUSED

    Näpunäiteid äärmuslikes ilmastikutingimustes jäädvustamiseks

    Alates varustuse kaitsmisest kuni enda eest hoolitsemiseni - siin on meie parimad nõuanded ja nipid äärmuslikes ilmastikuoludes pildistamiseks.